Select Page

Idag hade vi aktivitet i Kävlinge MUF. Det blev riktigt roligt och lärorikt, bland annat fick vi lära oss mer om bakgrunden till varför liberalismen uppstod och vem som var först med att utveckla liberalismens resonemang. Men vi fick också fördjupa oss i varför liberalism är viktigt och rätt, om varför ingen har rätt att bestämma över dig.

“Alla människor är jämlika – men olika” är ett väldigt bra citat som just symboliserar liberalism. Alla ska vara lika inför lagen men eftersom att alla människor är olika och har olika behov så är det bättre att var och en själv bestämmer vad man ska göra snarare än staten. Eftersom att alla är olika så är det svårt att staten kan ta ett korrekt beslut som alla mår bra av, därav är det bättre att varje individ har så stor frihet som möjligt att bestämma.

Detta och mycket mer fick vi lära oss idag. Tusen tack till Christoffer Stenström och Alexander Svensson som kom till oss idag!

Tack till alla som kom idag också, vi ses om en månad när vi har aktivitet igen ❤️