Select Page

I helgen var det Arbetsstämma för MUF i Jönköping. “Välkomna till bibelbältet” hälsade Douglas Thor oss välkomna med. Men mer än så religiöst blev det nog inte. Istället röstades det om en hel det politik.

“Sverige ska bli klassresenärernas land”. Så löd den första propositionen. Det är jobben som bygger Sverige starkt, och det är möjligheten att få ett jobb och att göra en klassresa som är frihet. Bland annat vill vi möjliggöra detta med snabbspår in till fler yrken utan hänsyn till facket, vi vill införa ett HEM-avdrag, avskaffa taxitrafiktillståndet lägre ingångslöner och ett avskaffande av LAS och MBL.
Vi tog också ställning för en låg och platt inkomstskatt vilket innebär att vi tycker att alla skattebetalare ska betala samma procentuella skattesats. Det tror vi är rättvisa. Som Hayek, en känd politisk filosof och nationalekonom, sade en gång “The idea of social justice is that the state should treat different people unequally in order to make them equal”. Vi i MUF tror inte på det. Vi tror att olika människors ska behandlas lika, det är så vi bygger rättvisa. Därför är en platt skatt bra för Sverige och för rättvisan.
En hel del skolfrågar behandlades också, vi vill bland annat verka för att de estetiska ämnena på högstadiet ska vara frivilliga och vi vill också att betyg ska kunna överklagas så att ingen ska bli orättvist behandlad. Dessutom vill vi införa externa examinationer för att din personliga relation med läraren ska spela så lite roll som möjligt i betygssättningen.

Detta av allt är bara ett litet urval av 5 propositioner och 71 motioner som behandlades under helgen. Har ni frågor om vår politik så är ni varmt välkomna att kontakta oss!

Ulf Kristersson höll även sitt första anförande som partiledare inför en nationell MUF-församling. Vi tar med oss mycket kloka saker från Ulf, men framförallt att vi aldrig ska sluta driva vår politik hur mycket den än avfärdas som “bara ideologi” eller att “vi måste vara realistiska”. Vi kommer aldrig sluta att vara Sveriges mest frihetliga förbund för Sverige behöver mer frihet!

Tack hela MUF för en underbar helg!

Kävlinge MUFs foto.
På bilden syns Kävlinge MUFs delegation tillsammans med Sveriges nästa statsminister. 

Vi vill kapa en femtedel av statsbudgeten!
I den stundande hösten presenteras dessutom alla partiers budgetförslag och så även MUFs. Som enda ungdomsförbund presenterar vi vår egen budget. Den här gången är det Karl Opdal som presenterar den och det med storm. Hela 217 miljarder i utgiftsminskningarna och ändå klarar vi budgeten galant. Nedan på bilden hittar ni reformförslagen och utgiftsminskningarna.
Det går att kombinera låg skatt och stark välfärd!

Nu är vi i Kävlinge mer taggade än någonsin på valrörelse!

Kävlinge MUFs styrelse