Select Page

Skånes utbildning Unga Moderater (UM) gick av stapeln i helgen. Så rolig och lärorik helg och många nya vänskapsband knutna! Totalt deltog 120 stycken MUFare och Kävlinge MUF var representerade med ett starkt gäng på 9 personer. Helt otroligt roligt!

Helgens utbildning var tänkt att helt handla om retorik men med anledning av #imaktenskorridorer och #metoo så las utbildningen om lite. Vi fick diskutera om hur det var att vara ung kvinna i politiken och fick veta vad moderaterna vidtagit för åtgärder samt hur man skulle hantera saker ifall det händer något. Allt som hänt är rent ut sagt förskräckligt men vi hoppas verkligen att fler vågar lyfta det. Nu är det slut på att män ska komma och sätta sig på oss tjejer, vår tid är nu!

Men det var inte bara det som diskuterades utan även retorik som utbildningen främst handlade om. Vi blev drillade i retorikens alla knep och fick göra retorikövningar samt lyssna på föredrag om hur man ska hantera härskartekniker. Väldigt nyttigt!

Nu tar vi krafttag för valrörelsen och så kör vi ända in i kaklet!

                                            Skåne MUFs underbara, starka och kloka tjejer!